BLOG

Categorieën

Archief

Laatste reacties

    email logo 400x200

    Recept: Picanha steak

    De Picanha, ook wel het staartstuk van een rund genoemd, is misschien wel het lekkerste en leukste stuk vlees om te bereiden op de BBQ. Het is mals, de kern ziet eruit als rosbief wanneer je het op de juiste wijze weet te bereiden en toch heeft het ook een bite. De smaak wordt bepaald door de vetrand in combinatie met een lekkere rub. Wil je lekker smullen en ook wat te doen hebben zonder dat het al teveel tijd kost? Dan moet je dit recept proberen.

    Als sidedish kun je zoete aardappels (op eigen recept) of frietjes serveren

    Voor hoeveel personen:

    • 6 tot 8 personen

    Ingrediënten:

    • Vlees:
    ◦ 1 Picanha (bij voorkeur New Zeelands of Uruguayaans)
    á 1,5 tot 2 kilogram
    • Rub:
    ◦ 30gram paprikapoeder
    ◦ 30gram gerookt paprikapoeder
    ◦ 70gram grof zeezout (ongemalen)
    ◦ 30gram kristalsuiker
    ◦ 20gram bruine basterdsuiker
    ◦ 20gram knoflookpoeder
    ◦ 20gram uienpoeder
    ◦ 3 eetlepels grof gemalen zwarte peper
    ◦ 1 eetlepel chilipoeder
    ◦ 1 eetlepel gemalen koffie
    ◦ 1 eetlepel cacaopoeder
    ◦ 1 eetlepel gedroogd oregano
    ◦ 1 theelepel gemalen komijn

    Duur:

    • Voorbereiding 1 uur
    • Bereiding 1,5 tot 2 uur

    Benodigdheden:

    • Een kom voor de ingrediënten
    • Lepel
    • Snijplank voor de Picanha
    • Vleesmes
    • Kamado
    • Platesetter voor indirect grillen
    • Optioneel: rookhout
    • Kerntemperatuurmeter
    • Aluminiumfolie
    • Keukenrol

    Bereidingswijze

    Bron:

    • Boek: Smokey Goodness 2
    • Vlees, foto's en ervaring: Vleeselijklekker.nl
    Stap 1

    Haal de Picanha uit de verpakking. Vang het overtollige vocht op in een kom waar straks de rub in wordt gemaakt.

    Stap 2

    Leg de Picanha op een snijplank met de vetlaag naar boven.